Nove Instagram mogućnosti

Korisnici Intagrama će od sada moći koristiti nekoliko novih i zanimljivih opcija koje će im uveliko olakšati korištenje ove društvene mreže.

U narednih nekoliko sedmica svi korisnici Instagrama će imati mogućnost da lajkaju komentare na foto i video sadržajima na ovoj društvenoj mreži. Korisnici Instagrama će imati mogućnost da “lajkaju” komentare klikom na srce pored komentara te na taj način označe da im se komentar sviđa.

Još jedna zanimljiva nova opcija koja će omogućiti brže odgovoranje na komentare je uvođenje opcije „reply“ koja se nalazi odmah ispod komentara. Sada više ne moramo tipkati nečiji ©username kako bi odgovorili na komentar što će vjerujemo povećati interakciju u komentarima.

Nakon što je u septembru uvedena mogućnost da se filtriraju komantari, Instagram uvodi  i opciju da se sasvim onemogući komentarisanje na foto i video sadržajima. Mi svakako ne preporučujemo da se zabrani mogućnost interakcije na ovaj način, ali vjerujemo da postoje osobe i kompanije kojima će ova mogućnost odgovarati.

Četvrta zanimljiva novost na Instagramu je mogućnost da uklonite neželjene sljedbenike ukoliko ste prebacili svoj profil sa javnog na privatni, a da ih ne morate blokirati. Potrebno je otići na listu osoba koje vas prate i pritisnuti dugme

Instagram novosti

Instagram novosti

“…” pokraj imena osobe te odabrati odgovarajuću opciju. Korisnici neće biti obaviješteni da su uklonjeni, a više neće moći vidjeti sadržaj koji objavljujete.

Najzanimljivija najavljena novost je lansiranje Instagram Live Stories opcije. U nekoliko narednih sedmica korisnici će moći uživo emitovati svoje video sadržaje, te na taj način upoznati svoje prijatelje i “pratitelje” šta se trenutno dešava, gdje se nalaze, s kim razgovaraju… Za razliku od Facebook live videa oni se neće moći više pogledati na Instagramu, jer poslije emitovanja automatski nestaju.